ŽIVEO OD MAJČINE PENZIJE, ČISTIO KAFANU NA ZELENOM VENCU: Evo kako je proveo poslednje godine života glumac Borivoje Kandić

Srpski glumac Borivoje Kandić umro je u 59. godini, a poslednjih godina živeo je izdržavajući se od čišćenja jedne kafane na Zelenom vencu i majčine penzije.

– Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, od kada sam se razveo – ispričao je Kandić u jednom intervjuu pre dve godine.

Kandić je bio velika glumačka nada, od momenta kada je zablistao glumeći 1987. godine mladog Vuka Karadžića u legendarnoj seriji “Vuk Karadžić” reditelja Đorđa Kadijevića.

U tom periodu zabeležio je i uloge u filmovima “Varljivo leto”, “Šećerna voda”, “Kolubarska bitka”, “Bulevar revolucije”, seriji “Dome, slatki dome”, pojavio se i u “Kraju dinastije Obrenović” i “Srećnim ljudima”.

Potom je otišao inostranstvo, i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obeležili su lomovi. Više puta je isticao da mu je život bio ispunjen patnjom.

Izvor: Blic