ZAŠTO PUTIN NOSI SAT NA DESNOJ RUCI I ŠTA TO GOVORI O NJEMU?

Foto: Ilustracija

Kada Vladimir Putin pogleda na sat, on blago podigne desnu ruku. Zašto ne levu kao ogromna većina na ovome svetu? Šta to govori o čoveku koji po nekima trenutno gospodari vremenom i sve oči su uprte u njega? Posebno nakon stavljanja nukleranih snaga u stanje pripravnosti.

Mnogi teoretičari zavera su skloni da svoje mišlenje daju o svemu pa i o tome zašto Putin nosi sat na desnoj ruci. Jedni su to odmah povezali sa džudoom i drevnom kineskom meditacijom „fukuri“. Ona posebnu pažnju usmerava na energetske tačke na telu i uči da muškarci na levoj ruci imaju tri važne tačke od kojih je jedna bitna za rad srca. Ako se sat stavi na levu ruku, mogao bi da blikira te tačke, verovanja su teoretičara.

Drugi pak smatraju da je Putin levoruk i da je to razlog, odnosno da to što piše desnom rukom je samo „prikrivanje levorukosti“.

Nadovezujući se na ovakva razmišljanja ima i onih koji su sve to povezali sa ambidekstrijom, odnosno urođenom ili stečenom sposobnošću pojedinih ljudi da jednako vešto koriste i levu i desnu stranu svog tela, pre svega ruku.

Međutim, ništa od svega toga. Razlog je kranje praktičan. Svojevremeno je sam Putin to objasnio:

– Nosim sat na desnoj ruci jer me tako ne žulja točkić mehanizma za navijanje. To je jedini razlog.

Vremenom je njegov odgovor izgleda zaboravljen. A priča je ponovo aktuelna, posebno sada kada njegov pogled na sat može biti presudan za čovečanstvo.

Kurir.rs