ZAKLJUČAVANJE 10 DO 14 DANA: Šta to čeka Srbiju u ovom momentu

– Mi smo u situaciji kada više nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo da bi nam opstao zdravstveni sistem – rekao je dr Predrag Kon, gostujući na TV Prva zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Upitan da li nam je potrebno duže zaključavanje, dr Kon je rekao da je sada “minimu 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera”.

Dr Kon je naglasio da ako bi svi poštovali pravila – maska, distanca, higijena, da nam ovako drastične mere protiv korona virusa ne bi bile potrebne, kao i da je jedini izlaz iz cele ove situacije masovna vakcinacija.

I Vesić je istakao da ako bi se poštovale mere, bilo bi dovoljno da su samo one na snazi.

– Ako ne radi ekonomija neće biti para za vakcine, tako da ako ne radi ekonomija neće biti javnog zdravlja – smatra Vesić.

Ono u čemu su se oba sagornika u potpunosti složila jeste do da samo masovna vakcinacija može da nas spasi.

“Na Kopu idu na žurke, pa šire virus po Beogradu”

Na to je dr Kon dodao: “Mi nismo eksperti za ekonomiju, ali kao medicinski deo ne možemo da imamo drugačije stavove nego što ih imamo, i mi moramo da stojimo iza toga”.

Vesić je istakao da “imamo ljude kojima moramo da obezbedimo da rade, da primaju plate i zato moramo da se borimo za njihova radna mesta”.

– Besan sam jer su se na Kopaoniku i Zlatiboru organiziovale žurke, a zatim su ti ljudi došli u Beograd i zarazili ljude u gradu – rekao je Vesić.

Dr Kon o ostavci

Upitan o mogućoj ostavci u Kriznom štabu, dr Kon je odgovorio: “Nema priče ne igra mi se više i izlazim iz igre, to ne ide tako”.

Izvor: Blic.rs