ZAHAROVA POTRVRDILA! Sergej Lavrov dolazi u Beograd

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji 6. i 7. juna, potvrdila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je rekla, Lavrov će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i drugim visokim državnim zvaničnicima.

– Lavrov će 6. i 7. juna posetiti Srbiju. U planu je da se sastane sa predsednikom, ministrom inostranih poslova, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom – kazala je Zaharova na brifingu.

Dodala je i da je u planu da teme razgovora sa srpskim zvaničnicima bude politička i ekonomska saradnja Rusije i Srbije, kao i druga aktuelna pitanja međunarodne politike.

Podsetimo, prethodno se Vučić oglasio po pitanju posete Lavrova Srbiji rekavši da se ona komplikuje.

– Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta… i drugo…, videćemo – rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

– Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest, istakao je Vučić.

– Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja – naveo je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com