Vučić upozorava na POTPUNI KOLAPS ako dođe do eskalacije rata u Ukrajini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć da se radi na reviziji ekonomskih planova zbog aktuelne situacije u svetu.

Vučić je, za RTS, na pitanje treba li Srbija da revidira svoju ekonomsku politiku zbog okolnosti ili idemo dalje s potpuno novim planovima, rekao da će država da revidira svoje ekonomske planove.

– Nadam se samo da revidiramo. Ono što sam video jeste da je Dojče Bank izašla sa procenama za Nemačku i predviđaju recesiju za celu iduću godinu. Predviđa bukvalno pakao za celu godinu – podvukao je on.

Vučić je rekao da misli da ne može da bude gore od prve godine pandemije, ali ne može da isključi ni tu mogućnost, jer ako dođe do otvorenog oružanog sukoba zapada i Rusije onda, kaže, „piši sve propalo“.

– Samo da žive glave sačuvamo – dodaje.

– Svakako će biti teško i zato je važan svaki dan koji izdržimo sa novim investicijama, novim prugama, jer ako ne budemo udarani sa strane imamo šanse da idemo dalje – dodao je on.

Strpljenje, mudrost i poverenje

S tim u vezi Vučić je primetio da je u prethodnih 18 dana brzi voz Beograd-Novi Sad prevezao 121.000 putnika.

Zamolio je ljude za strpljenje, pamet, mudrost i poverenje.

– Oni koji psuju o državi pojma nemaju, za pet minuta bi zemlju uništili. Svi koji glume heroje, a znam kakve su kukavice kada ih pozovu u ambasadu, pet minuta njihove vlasti bi razorilo zemlju, a to govorim sada kada su izbori završeni. Molim za strpljenje i poverenje. Dali ste mi legitimitet – poručio je on.

Vučić je kazao da će biti još mnogo stvari u budućnosti, ali da će rezultat biti važan, da se vidi jesmo li uspeli da sačuvamo zemlju i prijateljstva.

Cene u Srbiji

Vučić tvrdi da je državna kasa jača nego ikada. Predsednik je uporedio i cene pojedinih proizvoda u regionu i u Srbiji, objašnjavajući da su u Srbiji cene niže.

– Ulje je ubedljivo najjeftinije u Srbiji. Jaja takođe, juneći but… – rekao je Vučić.

Podsetio je na reči Olafa Šolca da je „vreme jeftinih stvari prošlo“. Kaže da će donositi odluke u najboljem interesu Srbije u svakom trenutku, a još nijednu odluku o restriktivnoj meri protiv Rusije nismo doneli i „gledaćemo da tako ostane“.

– Najlakše je postaviti Vučića na vetrometinu, a svi znaju da govorim istinu i koliko sam u pravu – izjavio je on.

Podsetio je da Srbija nije politički neutralna država jer je na evropskom putu, ali jeste vojno neutralna.

Izvor: Srbijadanas.com