VUČIĆ U RATU PROTIV MAFIJE?! Vulin upozorava na zle namere Zvicera

Foto: Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić poveo rat protiv mafije koja je u stanju da u cilju zaštite svojih kriminalnih aktivnosti učini sve da destabilizuje mnoge zemlje.

Vulin je gostujući u jutarnjem programu TV Prva, na pitanje vezano za vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, ukazao da je reč o kriminalcu koji raspolaže velikim sumama novca i koji je u stanju da tim novcem učini mnoga zla, a da je posebno kivan na predsednika Vučića.

– Dok predsednik Vučić nije poveo borbu protiv mafije, Zvicer je bio ugledan građanin Crne Gore, pod zaštitom crnogorskih državnih organa i uživao u svom novcu. Od kad je Vučić poveo rat protiv mafije sa neposrednim rezultatima, on je u bekstvu – rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, organizovane kriminalne grupe poput kavačkog klana ili grupe Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, kad su ugrožene, spremne su da utiču i na političku destabilizaciju država koje su „neposlušne“, a to čine likvidacijama najviših državnih funkcionera, korupcijom i infiltriranjem u navijačke grupe.

– Balkan je miran zato što je Srbija mirna i stabilna, ali ako uklonite Vučića nemate više mirnu i stabilnu Srbiju, a onda ni Balkan – istakao je ministar Vulin.

Upitan da prokomentariše odluku suda da se osumnjičeni za nerede u Beton hali puste da se brane sa slobode, ministar Vulin je mišljenja da je tim postupkom poslata loša poruka i da je trebalo da ostanu u pritvoru.

– Nemamo pravo da komentarišemo sudske odluke, ali kao građanin ove zemlje mislim da nije trebalo da izađu iz pritvora, jer se time šalje loša poruka. Ne može policija da bude ta koja ih je postrojila i uhapsila i da je to jedina kazna koju su dobili – rekao je Vulin i ocenio da je potrebno menjati kaznenu politiku i odnos prema ljudima koji vrše nasilje.

Ministar je istakao da se Beton hala više neće ponoviti i da će policija na svaki pokušaj ponavljanja tog događaja, u skladu sa zakonom, brzo reagovati i očuvati stabilan javni red i mir.

Izvor: Alo.rs