VUČIĆ SE OGLASIO! Iznenađenje za 15–20 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će Srbija imati snažnu, moćnu, neuporedivo efikasniju armiju.

„Nešto će biti do Nove godine, neke stvari do marta“, poručio je on.

„Prvo iznenađenje čućete za 15–20 dana“, najavio je.

Najavio je da će početkom ili sredinom narednog meseca dva dana boraviti u Nišu, gde će, kako je rekao, na transparentan način analizirati šta je Srbija uradila i šta namerava da uradi po pitanju vojnog naoružanja. Vučić je to poručio odgovarajući na pitanje da li će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje.

Predsednik je potvrdio da Srbija ima dobru vojno-tehničku saradnju sa Rusijom i da naša zemlja ulaže mnogo u naoružanje.

„Ulažemo mnogo zato što nam je ekonomija snažnija, svakome je jasno da bismo bili lak zalogaj i plen svima koji bi želeli da to ne činimo“, naveo je Vučić.

Susret sa Putinom

Rekao je da za 24 sata ima susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Veoma važan susret za Srbiju, razgovaraćemo o svim ključnim političkim pitanjima. Rusija je nama 4. trgovinski partner, imamo mnogo prostora za uvećanje razmene sa njima“, kazao je.

Kako je dodao, usaglašen je program ekonomske saradnje od 2021. do 2026. godine.

„To je nešto što smo dugo pripremali. Takođe, dogovorili smo prvu fazu centra za radiofarmaciju u vrednosti od 15 miliona evra, da bismo mogli naše stručnjake koje smo imali u ‘Vinči’ zamolimo da podignu znanje mladih“, rekao je.

Izvor: B92