VUČIĆ SE OGLASIO I OBRADOVAO GRAĐANE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je važno da u narednom periodu plate i penzije rastu dodajući da je neophodno da se podstiče natalitet u našoj zemlji jer u suprotnom, kako kaže, nemamo kome da ostavimo zemlju.

Vučić je, tokom obraćanja u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve za drugi mandat, kazao da inflacija ne sme da pojede plate i penzije ukazujući na to da će novoformirana vlada morati da radi na tome da penzije prate plate.

Takođe, predsednik se osvrnuo i na to što svi, kako kaže, i predsednici, premijeri, ministri, analitičari, kritičari kada gostuju na televizijama kažu da nam je selo pusto i naveo da je u celom svetu, a ne samo u Srbiji takav trend.

– Lepo nam je u gradovima, u celom svetu je takav trend i nisu ljudi u gradovima gori od onih koji žive na selu, a ni obrnuto. Nisu oni koji žive na selu, gori od onih koji žive u gradovima – kazao je Vučić i dodao da uz sve napore i sve što je učinjeno, teško će se promeniti trend napuštanja sela.

Navodeći da se često može čuti kako nemamo dovoljno dece, Vučić konstatuje da šta god da on kaže kako bi podstakao natalitet, bude predmet kritike.

– Nemamo kome da ostavimo zemlju, ma šta da kažete bićete predmet kritike jer ste nekoga uvredili jer želite da podstičete rađanje. Danas imamo mnogo više emisija i novinskih članaka o ljubimcima, nego o deci – kazao je Vučić.

Navodeći da su popularnije emisije i članci o ljubimcima, nego o deci, predsednik kaže da su kućni ljubimci i pas, i mačka, konji, papagaj, divni i da svakog od njih treba voleti na svoj način ali, kako primećuje, ne možemo da preživimo ako ne budemo imali dece.

– Ne možemo da preživimo ako nemamo one koji će da produže život državi – ukazao je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com