VUČIĆ SE OGLASIO: Danas je NAJTEŽI DAN za Srbiju kada je reč o obolelima i PREMINULIMA od korone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas najteži dan za Srbiju kada je reč o broju preminulih i novozaraženih korona virusom.

– Danas je i zvanično najteži dan za Srbiju što se tiče pandemije korona virusa, i po pitanju broja umrlih i zaraženih, a i sa svim tim kada pogledate proporcionalno, po broju stanovnika, i dalje smo među pet naboljih evropskih zemalja – rekao je Vučić.

Vučić je to rekao prilikom obraćanja povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, gde uručuje odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

Predsednik je odlikovao lekare koji su vodili i vode borbu protiv korone i naglasio:

– Znam koliko vam nije bilo lako ni jednostavno. Znali ste da radite u državi u kojoj malo ko ima poštovanja za vaš rad. U kojoj kada kežete da ćemo nešto da zatvorimo, svi graknu i kažu “ne otvorite”, kada kažete otvorićemo svi će da vam skoče na kičmu i kažu “ne ne, treba da zatvorimo”. Malo ko želi da poštuje oni koji znaju bolje i više. Srećan sam što smo imali i ljude koji su različito mislili u štabu i što smo uvek mogli da razgovatramo i to što ste donosili najbolje odluke za naš narod – istakao je i dodao.

– Zahvalan sam vam na tome što ste verovali u naše zdravstvo, što ste verovali u državu i što niste tražili razlog da se samo napadne država, jer je tako lakše. Jer torije zavere i kritike, kad god je teško uvek najlakeš prolaze. Vi ste stali na liniju odbrane i štiltili ljude. Nije to bio samo vaš stučni posao, mogli ste da preživite i najgore moguće uvrede i ja sam vam beskrajno zahvalan što ste na to pristali.

Jučerašnji dan, kada je reč o korona virusu, bio je veoma težak u Srbiji i zabaleženi su novi crni rekordi. Tokom 24 sata na korona virus širom Srbije testirano je 13.091 osoba, anjih 2.823 bilo je pozitivno – najviše do sada. Nažalost, za dan je preminulo čak 14 lica.

Izvor: Blic