VUČIĆ SE HITNO OBRATIO IZ TIRANE: Poslao važnu poruku povodom provokacija na KiM

Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana. Samitom predsedava predsednik Savet EU Šarl Mišel, a prisustvuje i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Samit lidera EU – Zapadni Balkan održava se u Tirani, prvi put u regionu, a pored najvišnih zvaničnika EU, na ovom skupu učestvuje i lideri 27 zemalja članica, kao i regiona, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Aleksandar Vučić obraća se iz Tirane gde se održava Samit lidera EU – Zapadni Balkan.

– Veoma sam zadovoljan otvorenim i iskrenim razgovorima koje smo imali. Govorili smo o strateškim pitanjima i o merama za usklađivanje vizne politike. Najveća vrednost samita je što smo otvorenije i iskrenije nego ikada ranije pričali jedni sa drugima – rekao je Vučić i naglasio da bi bila greška da Srbija nije učestvovala i zahvalio se Albaniji na organizaciji.

Vučić se osvrnuo i na upade specijalaca u srpske opštine na severu KiM.

– Ponovo su suprotno dogovorima slali policiju na sever KiM. Samo se pitate kad će neka nova provokacija da se dogodi koja će da poremeti stabilnost. Dobro je što nema stradalih. Što se tajminga tiče, ne znam čime se rukovode i šta im je u glavama. Pred nama nije lak period, ali je važno da ostanemo uz naš narod i da razgovaramo sa Albancima. Očekujem da će Lajčak uspeti da utiče na smirenje tenzija – rekao je Vučić.

Što se tiče najnovijeg francusko-nemačkog predloga za KiM, Vučić kaže da smo spremni da razgovaramo iako u najvažnijim stvarima nije poboljšan, ali je naglasio da se zna koje su naše crvene linije. Vučić je dodao da mu nije problem da se ponovo sretne sa premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem.

– Nije problem da se mi sretnemo nego možemo li do bilo kakavog rešenja da dođemo – rekao je Vučić o nastavku dijaloga sa Kurtijem.

Izvor: Sd.rs