VUČIĆ POSLAO JASNU PORUKU! Stiže nam dosta oružja, neće nikom pasti na pamet da dirne Srbiju

Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji „Jutro“ na TV Prva.

Stanje u Vojsci Srbije

– Stiže nam dosta od oružja, ali pričaćemo kada stigne, ali nije iz Rusije. Stanje je mnogo bolje nego što je bilo. Što se načeg regiona tiče, Srbija je apsolutno bezbedna. Naša snaga je toliko odvraćajuća. A što se tiče nekog drugog, to nećemo da dozvolimo politički. Nikom drugom u regionu nikada neće pasti na pamet da dirne Srbiju, ako ni zbog čega drugog, ono zbog njene snage. Dok se ne izabere novi predsednik, ne bih dozvolio da dođemo u neku takvu situaciju. Danas je težak dan za nas. Ne samo dan kada smo oborili stelt, nego i 41. godina. Ništa nismo uradili osim što ne služimo tuđim, nego svojim interesima. Političko rukovodstvo ne sme da dovede svoju zemlju da uđe u sukob – i zbog žrtava, i infrastrukturne štete, ni zbog ekonomije koja onda ne može decenijama da se nadoknadi – naveo je predsednik.

O situaciji na KiM i krizi u svetu

– Nisam video nigde toliko laži kao u britanskom Gardijanu o našem regionu. Ima pokušaja neodgovornih ljudi da urade nešto. To je i ovaj slučaj sa izborima na Kosovu i Metohiji. Ja dobijam više od 90 posto glasova tamo. Oni su računali da ja neću da odustem od 50 000 glasova, i d aće da me nateraju da uđem u to, a onda da vidimo koga ćemo da proterujemo na KiM. Ja sam zato molio ljude dole da sačuvamo mir, a tih 50000 glasova, ako je to razlika koja mi je potrebna, onda i ne treba da budem na vlasti. Da li je važnije to glasanje ili da Srbi na KiM budu živi? Znam kako bi to izgledalo, Srbi bi se branili. Da li je vredniji jedan život na Kosovu ili 50.000 glasova – rekao je predsednik.

Kako kaže, Lajčak se sastao sa Bislimijem u petak, i nakon toga izdao saopštenje u kojem ga je hvalio.

– To je takva drskost, bezobrazluk, u saopštenju u kojem niste dogovorili ništa. Ni ZSO ni kako Srbi da izađu na izbore, i to u trenutku kada oni sprečavaju narod na Kosovu da izađe na glasanje, to je takva drskost. Ja moram da voidim računa o srpskom narodu na KiM jer svaka moja reč može njih da ugrozi.

Kako navodi jedini posao regiona je da ogovara Srbiju, da bi nam natovarili Zapad na vrat i da se zaustavi Srbija u ekonomskom razvoju.

– Taj Gardijan je najlažjiviji. Kada vas neko vezuje za Troju i za celu priču, možda je bolje da budete to nego samo konji.

– Sve što radimo je u interesu naše zemlje. Srbija je osudila napad na Ukrajinu, ponašala se ozbiljno i odgovorno. Srbija nije ničija sluškinja, ne ispunjava ničije naloge, ni Rusije ni Amerike – Srbija je samostalna nezavisna zemlja. Srbija ima iskustvo iz 90ih i ja sada pitam lažove iz Gardijana – šta je bilo kada ste tuikli nevinu Srbiju bez odluke Ujedinjenih nacija. Skupilo se vas 19 batinaša da napadnete jednu zemlju, i teško vam je da kažete to. Reći će da, kako je Fišer rekao, rešili smo „Aušvic na Kosovu“, kao da su neki drugi imali Žutu kuću, a ne mi. Samo vas pitam kada ćete da stanete sa svim lažima, kada je dosta. To vam dogovori o histeriji i nemoći. Kada vi morate da se iživljavate na maloj zemlji kao što je Srbija. To vam je kad ne možete da se iživljavate na nekim većim. To je kad tražite trunku u nečijem oku, a balvan u svojem ne vidite.

– Mislite da ja sa njima razgovaram tako što klečim u nekoj ambasadi i čekam da mi narede? Ja sam predsednik Srbije, nisam kleknuo ni u Vašingtonu, ni u Briselu, nigde, a kamo li da klečim pred lažovima Gardijana.

– Srbija nije napala Ukrajinu i ne učestvuje ni u čemu. šta hoćžete od Srbije? Da uvedemo sankcije Rusiji? A što vi niste na gas i na naftu? Vama ako odgovara, a onda ćete jednoj suverenoj zemlji da određujete kojim će sankcijama da se pridružuje. Mi smetamo zbog svog napretka. Neki će uvek da nas doživljavaju kao male Ruse iako smo mi Srbi – naveo je Vučić.

Sve što sam mislio da ne može da se desi, desilo se u poslednje vreme, navero je predsednik.

– Bolji je bio razgovor sa Berbok nego što su mnogi očekivali. Žena je racionalna i moglo je da se razgovara sasvim normalno. Ja gledam sve kanale i znam šta javljaju. Obratite pažnju na jedan detalj. Kompletan rečnik koji je NATO koristio protiv Srbij – koriste Rusi. Kao da se igraju sa njihovim rečnikom, kao da su uzeli templejt i govore na isti način. Da li je to zbilja, šala i šta ne znam – naveo je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com