VUČIĆ NA VIDOVDAN POSLAO JASNU PORUKU ZAPADU: Ako Srbe ne zaštiti onaj ko treba, Srbija ima spremnu STRATEGIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju aerodroma kod Kraljeva sa predstavnicima Srba iz regiona, a svečanosti su prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kada se predsednik pojavio na aerodromu sa zvučnika se začula pesma “Marš na Drinu”.

Nakon toga, svečanost je počela himnom Srbije u izvođenju Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a tokom ceremonije nad Kraljevom su nadletali avioni Orao J22 i MIG 29.

Posle intoniranja srpske himne, predsednik Vučić se obratio:

– Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gde oni da žive. Prošlo je tačno 630 godina od boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana. Posle svih tih dana mi današnji dan obeževamo na otvaranju aerodroma, ovo je mesto gde Srbija može u nebo i preko neba do novih destinacija, do novih rezultata i ciljeva i rezultata. Šta vredi da kažete na Vidovdan, danas se svi sećaju Vidovdana od pre 630 godina, ako pogledate šta smo posle svega toga prešli, čini mi se da ćemo lako izvući pouke za budućnost.

Predsednik se osvrnuo i na problem Kosova i Metohije i poslao snažnu poruku svetu.

– Oni nisu za kompromis. Uzimali su nam ono što su hteli. Zato mi danas o KiM govorimo otvoreno, ne stidimo se pred svetom. Dali smo sve za kompromis.

Godine 2004. kada su vršili pogrom i 2008. kada su proglasili nezavisnost, danas ih molimo da ne napadaju srpski narod. Molim vas ne napadajte srpski narod.

Otvoreni smo za mir, ali brinemo o svom narodu. Ali ako ipak odluče da krenu u novi pogrom, ne zaštite li Srbe oni koji bi trebalo da ih štite, ima ko će da zaštiti Srbe. Znamo kako ćemo da zaštitimo naš narod – naglasio je predsednik Vučić.

Izvor: Alo