VUČIĆ: Molim ljude iz KRIZNOG ŠTABA, ako je moguće, DA NE ZATVARAMO UGOSTITELJSKE OBJEKTE

Vlada Srbije održala je danas u Palati “Srbija” posebnu tematsku sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji i BDP-u kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tematskoj sednici su pored Vučića i ministara prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Molba za Krizni štab

– Mora još mnogo da se radi i da se gradi. Zato je potrebno da se ne zatvara naša ekonomija. Molim ljude iz Kriznog štaba, ako je moguće, da ne zatvaramo ugostiteljske objekte, da ne ostanu bez prihoda. Potreban im je svaki dinar s obzirom na to da su u ranijim talasima pandemije najmanje radili – rekao je Vučić.

Predsednik je izjavio i da u Srbiji raste industrijska proizvodnja i da po tom pitanju možemo da budemo optimisti.

Vučić je naveo i da bi bilo značajno i dobro za zemlju kad bi IT sektor, čiji izvoz ove godine učestvuje u BDP-u sa 5,6 odsto, porastao na šest odsto, pogotovo zato što je teško za očekivati da poljoprivreda i četvrtu godinu za redom ostvari rekordne rezultate.

– Razmišljali smo o tome da budemo jedna od retkih zemalja koja će uvećati sve ukupne zarade u javnom sektoru i penzije držeći zdravu privredu bez dugova za našu decu – rekao je Vučić.

Izvor: Espreso/Foto: Printscreen Ilustracija