VEST ODJEKNULA SRBIJOM: “Zašto nisu uhapšeni Rebić, Stefanović i Dijana?”

“Pravi šefovi ove kriminalne grupe nalaze se u vrhu aktuelne vlasti. Istina o uhapšenoj kriminalnoj grupi na čelu sa Veljkom Belivukom i ko stoji iza nje krije se u vrhu SNS koji ih je po dolasku na vlast instalirao na važne pozicije u policijskim i kriminalnim strukturama”, naveo je u obraćanju javnosti Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri.

– SNS je postavio Dijanu Hrkalović na političku poziciju državnog sekretara MUP-a Srbije i ona je bila desna ruka bivšeg ministra policije i drugog čoveka SNS Nebojše Stefanovića. Nebojša Stefanović je poslao Dijanu Hrkalović u policijsku stanicu u Guči za vreme lokalnih izbora u opštini Lučani u decembru 2018. godine. SNS je na isti način instalirala najpre Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, za vođu navijača FK Partizan, a politički postavljeni funkcioneri kluba su im omogućili korišćenje prostorija na nekadašnjem stadionu JNA. Stankovićeva grupa, čiji je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio desna ruka, dobijala je od vrha policije i SNS slobodu bavljenja kriminalom, a zauzvrat je imala zadatak da spreči skandiranje protiv vlasti sa južne tribine, da učestvuje u zastrašivanju građana na lokalnim izborima širom Srbije i da obezbeđuje inauguraciju predsednika Vučića ispred Narodne skupštine 2017. godine, kao i druge skupove SNS – istakao je Boško Obradović.

On je naveo da su članovi ove grupe bili u društvu sa Vučićevim sinom…

– Više članova ove kriminalne grupe viđano je u društvu sa sinom predsednika SNS, a kao jedan od primera možemo navesti zajedničko gledanje utakmica na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. Da li je moguće da službe bezbednosti koje su obezbeđivale ovo zaštićeno lice nisu znale sa kim se on druži i da to nije znao njegov otac? To nije moguće. Jedini odgovor je da su oni to odlično znali i da to za njih tada nije bilo sporno zato što je ova kriminalna grupa bila u okviru SNS – rekao je Obradović i dodao:

– Isto važi i za Direkciju policije i njenog direktora Vladimira Rebića, redovnog gledaoca utakmica FK Partizan koje je često posmatrao u društvu Veljka Belivuka. Veljko Belivuk je postao glavni nakon ubistva Aleksandra Stankovića, koji je u trenutku ubistva imao policijsku zaštitu iako je odavno trebalo da bude na odsluženju pravosnažne zatvorske kazne. Ko mu je omogućio da – iako pravosnažno osuđen – ne ide na robiju? Ko mu je dao policijsku pratnju i zaštitu? Ko ga je instalirao na južnu tribinu i nametnuo za vođu navijača, kada ni Stanković ni Belivuk ranije nisu bili navijači FK Partizan već drugih fudbalskih klubova?

A onda je postavio niz pitanja.

– Neobjašnjivo je zašto još uvek Dijana Hrkalović nije uhapšena. Takođe, zašto nisu uhapšeni Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić. Da li se ovim medijskim optužbama i hapšenjima Dijana Hrkalović i Veljko Belivuk ustvari sklanjaju da ne bi progovorili o onome što znaju i mogu da ispričaju o svojim vezama u vrhu MUP-a i SNS? Da li se na ovaj način skreće pažnja javnosti na Hrkalovićku i Belivuka kao vođe organizovane kriminalne grupe, a zapravo se skrivaju njihovi politički mentori iz samog vrha države i pravi šefovi političke i druge mafije u Srbiji. O svemu ovome govorio sam još pre više od godinu dana kao narodni poslanik na konferencijama za medije u Narodnoj skupštini, koje su sabrane u mojoj, u medijima apsolutno prećutanoj, knjizi “Kriminalni krugovi – Bela knjiga o kriminalu i korupciji u vrhu MUP-a Srbije i aktuelne vlasti SNS”?

Kako je naveo Obradović, režimski mediji sa zakašnjenjem pominju sve ono o čemu je on ranije pričao.

– Ova knjiga je danas još aktuelnija. Režimski mediji tek danas pominju ulogu kuma Nebojše Stefanovića Gorana Papića i Stefanovićevog najbližeg saradnika u beogradskom SNS Aleksandra Papića, koje dovode u vezu sa Belivukovom kriminalnom grupom, a o kojima sam detaljno pisao u knjizi. Sve što sam tada govorio o Dijani Hrkalović pokazalo se kao tačno. Sve što sam govorio o prebijanju beogradskog ugostitelja Dejana Pejovića od strane Gorana Papića, tadašnjeg zamenika načelnika SBPOK-a, pokazalo se opet kao tačno ovih dana kada je Pejović objavio snimke sa kamera koje su zabeležile kako ga Papić prebija i gepekuje u sred bela dana na Voždovcu. Goran Papić nikada nije odgovarao za ovo krivično delo koje je učinio, a u njegovu odbranu u više navrata stao je i Aleksandar Vučić – istakao je Obradović i zaključio:

– Lično smatram da je odgovornost Dijane Hrkalović, Veljka Belivuka i Gorana Papića manja od njihovih mentora i pokrovitelja iz vrha policije i SNS. U ovom trenutku sve se čini da se sakriju tragovi koji vode ka pravim šefovima mafije u Srbiji, a oni nisu u kriminalnim već u političkim krugovima. Danas se ne zna gde se završava politika i počinje kriminal, jer su se ovi krugovi potpuno pomešali i izjednačili. Razne Hrkalovićke, Belivuci i Papići nisu postojali pre dolaska SNS na vlast, oni su projekat SNS i zato vladajuća stranka i njeni čelnici moraju da budu saslušani, uhapšeni i krivično gonjeni za stvaranje ove kriminalne grupe. Konačno, da li je bilo potrebno da Velja Nevolja u nekom zajedničkom društvu opali šamar Danilu Vučiću, kako se priča u beogradskim krugovima, da bi tek tada krenula policijska operacija protiv njega i njegovih saradnika? Da li bi ova kriminalna grupa, da toga nije bilo, još uvek uživala zaštitu vrha države? I ono najopasnije pitanje: da li su službe bezbednosti znale za sve kriminalne aktivnosti ove grupe, pa i najteža i najsvirepija ubistva, ali im je sve to tolerisano dok su bili deo SNS i dok su radili ono što im se kaže?

Izvor: Direktno