VEST ODJEKNULA SRBIJOM: Planirana otmica Danila Vučića?

Mafijaški klan Veljka Belivuka i ljudi iz vrha MUP i države koji su sarađivali s tim klanom planirali su otmicu Danila Vučića, predsednikovog sina, saznaje Srpski Telegraf.

Ova saznanja potvrđuje i činjenica da je bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović upravo ovo pitanje postavljeno tokom saslušanja u SBPOK.

Prema pisanju Srpskog Telegrafa, hapšenje Belivukovog klana, kampanja vođena protiv porodice Vučić, a koja je imala za cilj kriminalizaciju predsednika i njegovih najbližih, trebalo je da ima epilog otmicom Danila. To bi, kako su kriminalci i njihovi inspiratori planirali, bilo predstavljeno kao međusobni obračun klanova.

– Prljava kampanja je vođena godinama. Prvo protiv samog predsednika Aleksandra Vučića, uz planiranje i njegove likvidacije. Međutim, ipak se šef države u jednom trenutku pokazao kao prekrupan zalogaj s obzirom na obezbeđenje koje ima, pa je ugovorena rezervna strategija. U toj strategiji ključna tačka je trebalo da bude Danilova otmica – objašnjava dobro upućeni izvor.

Teren je pripreman ne mesecima nego godinama.

– Danilo je fizički praćen, a svaki njegov korak po potrebi je dojavljivan određenim krugovima, između ostalog, i pojedinim medijima. Ovi su zatim to objavljivali i koristili da Danila prikažu kao nekog ko se druži sa problematičnim ljudima. Sve je to do tančina razrađivano na tajnim sastancima kojima su, povremeno, prisustvovali i stranci – kaže izvor.

Stavljene tačke

Prema saznanjima do kojih su došle srpske službe, u trenutku kada je procenjeno da se Aleksandru Vučiću ne može lako prići, Danilo je targetiran kao meta. Sve vreme, prisluškivani su, inače, šef države, Danilo, ali i brat Andrej i Vučićev otac Anđelko.

– Belivuk je neprestano bio u komunikaciji sa pojedinim ljudima iz vrha MUP i države. Mreža oko Danila polako se plela i, da nije došlo do hapšenja grupe Velje Nevolje, plan o otmici bi bio realizovan u najskorije vreme. Time bi, kako su oni planirali, bila stavljena tačka na Vučićevu političku karijeru jer bi se dokazalo da je njegov sin deo određenog klana – objašnjava sagovornik.

Izvor: Srbijadanas.com/Foto: Instagram/Printscreen/avucic