VEST ODJEKNULA SRBIJOM: “Najmlađa žrtva je zlostavljana pre samo dva meseca”

Jugoslav Tintor, advokat Milene Radulović rekao je da su sve žrtve Miroslava Aleksića prolazile kroz ličnu dramu, kao i da su po pet sati pričale o tome šta im je radio.

– Najvažnija stvar, one nisu stigmatizovane već su prepoznate kao hrabre devojke. Pominje se da je prošao dug vremenski period – samo u slučaju Milene prošlo je četiri godine, ali imamo i žrtvu koja je zlostavljana pre godinu dana i jednu maloletnu pre samo dva meseca – naveo je on.

Jugoslav Tintor pored Milene Radulović i Ive Ilinčić zastupa još dve žrtve koje optužuju učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i zlostavljanje.

– To je niz krivičnih dela koja su se dešavala. Zastupam četiri žrtve, od kojih je poslednja zlostavljana pre dva meseca. Iskazi traju i po 5 sati, raspravlja se sve u detalje, slaže se jedan dokazni mozaik. Ti dokazi se proveravaju, saslušavaju se svedoci, oni mogu da potkrepe njihove iskaze, a tu su i veštaci – objašnjava Tintor.

Na pitanje kako je izgledalo to svedočenje, kako su se devojke osećale, Tintor naglašava da su one pet sati pričale o strahotama.

– Prolazile su kroz ličnu dramu, prvi put prolaze kroz ovako nešto. Ja sam tu da zaštitim njihova prava, pripremam ih tako što im kažem da je bitno da se sete i najsitnijeg detalja, opisuju čitav jedan period. Da mogu, objavio bih iskaze tri žrtve i tada bi svima sve bilo jasno, ali hendikepiran sam, ne mogu, sud je tako odlučio – naveo je.

Dodaje da će se one suočiti sa Aleksićem.

– Svakako da će Iva i Milena morati da se suoče sa Aleksićem, procenio sam da one to mogu, spremne su da ga pogledaju u oči. S druge strane, imate treću devojku koja je znatno mlađa i nije spremna da podnese taj teret i pritisak, ona je ostala anonimna.

Otkriva i ko ga je i kada kontaktirao.

– Angažovan sam u trenutku kada je to već krenulo, Ivin otac me je pozvao, ima poverenja u mene za slučaj gde je njegovo dete žrtva. Koliko god verovali u sistem, ovde je okrivljeni ugledna ličnost i morate da sagledate sve to. U nastavku je najvažnije da se uzmu svi iskazi do detalja, da se ispitaju svedoci, i potom veštačenje. Jedino što je važno jeste da se svaki dokaz brižljivo sagleda i da se bude uveren u istinitost tog dokaza, od toga će zavisiti presuda. Ne insistiram na brzini već da bude kvalitetno – jasan je Tintor.

Izvor: Srbijadanas.com