VELIKA SRAMOTA: Nepokretnoj baki hteli na silu da oduzmu decu (VIDEO)

Danas je u Blacu došlo do sramotne i poražavajuće situacije, budući da su radnice Centra za socijalni rad na silu pokušali da nepokretnoj baki Ljiljani Dačević oduzmu unučiće Marijanu (10) i Marka (13), koga je jedna od radnica vukla za ruku, dok su policajci sve to nemo posmatrali.

Javnost je ostala zgrožena načinom na koji zaposlene u Centru za socijalni rad postupaju prema deci, iako bi, barem se tako misli, trebalo da vode računa o njihovoj budućnosti.

Tako se danas u Blacu odigrala drama, jer je u toku bilo nasilno oduzimanje dece, dok je baka Ljiljana, kojoj je amputirana noga i u kolicima je, zapomagala. Spolja se čuo glas muškarca, koji nije mogao da veruje na koji način postupaju socijalne radnice:

– Ljudi, šta vam je? Šta to radite? Što vučete dete? – pričao je on, a onda gledao u policiju tražeći od nje da reaguje, ali je reakcija izostala.

Marko (13), kog je socijalna radnica vukla, otišao je u svoju sobu, nakon čega je druga zaposlena u Centru za socijalnu zaštitu zatvorila vrata.

Ministarstvo osudilo ponašanje socijalnih radnica

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je večeras postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević.

Ministarstvo je povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević koja su živela sama sa nepokretnom bakom, pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

– Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Direktno.rs