Večeras stiže olujno nevreme iz Evrope: Jedan deo naše zemlje najugroženiji!

Olujno nevreme koje je u prethodna dva dana protutnjalo Španijom i Italijom izazvavši tako nezapamćene poplave, u sredu se seli u susedne zemlje. Naime, oluja će se iz centralne Italije približiti južnom delu Balkana

– Posebno sam zabrinut zbog obilnih padavina, budući da one mogu izazvati nove poplave i klizišta u Italjii – kaže meteorolog Tajler Rouz.

Nevreme praćeno grmljavinama predviđa se u južnoj Srbiji za sredu popodne i tokom večeri, a odatle će se nakon toga proširiti na Severnu Makedoniju, Grčku i Bugarsku. Tako će i Balkanskom poluostrvu zapretiti rizik od poplava i snažnih vetrova, ali i grada.

Jug Srbije najugroženiji

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u toku dana na krajnjem jugozapadu Srbije biti pljuskova i grmljavine, koji će ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina.

RHMZ navodi da će sutra u Srbiji biti pretežno sunčano i malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom od 22 do 26 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, a jutarnja temperatura će se kretati od devet do 14 stepeni.

U toku dana na krajnjem jugozapadu Srbije, očekuju se pljuskovi i grmljavina koji će ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije.

U petak i u subotu pre podne biće suvo sa sunčanim intervalima. Od sredine dana na severu, zapadu i jugozapadu očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će se do kraja dana, tokom noći i u nedelju proširiti i na ostale krajeve.

Izvor: Alo/Foto: Printscreen