VAŽNE INFORMACIJE: Krizni štab donosi nove odluke!

Članovi Kriznog štaba razmatraće aktuelnu epidemiološu situaciju u svetlu kada dnevno imamo više od 6.000 zaraženih i kada nam je skoro 40 preminulih na dan.

Krizni štab zaseda sutra 13 sati. Sednica Kriznog štaba dolazi dan nakon što su na snagu stupile nove mere Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa.

Pred članovima Kriznog štaba biće i problem škola, a razgovaraće se i o eventualnom prelasku na onlajn nastavu, što je već nekoliko opština u Srbiji i učinilo usled klatastrofalne epidemiološke situacije.

Takođe, skoro 2.000 zdravstvenih radnika je zaraženo i zdravstveni sistem je pod neverovatnim opterećenjem, mesta u kovid bolnicama jedva da ima, pa će se razmatrati i kojim još merama mogu da se porekinu kontakti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u Beogradu sastanak sa direktorima kovid bolnica nakon kojeg je rekao da će danas u 12 sati Plastična i rekonstruktivna hirurgija u Zvečanskoj postati kovid bolnica.

Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS kazao je da 9 meseci mole, da napominju da za ovu bolest nema leka, vakcine jedino preventiva.

Izvor: Srbijadanas.com