VAŽNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! Nove cene goriva od danas

Danas su objavljene aktuelne cene goriva u Srbiji, koje važe od 8. aprila (od 15 časova) do 15. aprila (do 15 časova) tekuće godine.

EVRO DIZEL sada košta 196,40 dinara za jedan litar, a EVRO PREMIJUM BMB 95 – 174,20 dinara za litar.

Podsećamo, Vlada je pre više od mesec dana donela Uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na pumpama. U međuvremenu, Uredba je 7. aprila produžena, a ograničene cene goriva ostaju do kraja meseca.

„Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojen je predlog o Uredbi o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cene naftnih derivata. Novom Uredbom predviđeno je da postojeća Uredba o ograničenju visine cene naftnih derivata traje do 30 aprila 2022. godine“, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine.

Prosečne veleprodajne cene derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 na teritoriji Republike Srbije obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike, svakog petka, i potom dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, do prestanka važenja ove uredbe.

Najviše maloprodajne cene derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 utvrđuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, takođe svakog petka i objavljuje na zvaničnoj internet stranici.

U skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Izvor: Srbijadanas.com