VAŽNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE: Da li će vakcinisani građani imati posebne povlastice?

Odgovarajući na pitanja novinara nakon vakcinacije u selu Pukovcu, predsednik je komentarisao i ideju o povlasticama za vakcinisane građane, o kojoj se sve više govori, kako u našoj zemlji, tako i u čitavom svetu. Predsednik je istakao da to nikako nije laka odluka.

– Još to još uvek sagledavam, jer to nije laka odluka. Svi traže da samo vakcinisani mogu da idu u zatvorene restorane, da samo vakcinisani mogu da idu na utakmice, da sa potvrdom o vakcinaciji možete da radite sve, a onaj ko nije vakcinisan da ne može da radi ništa.

Predsednik je istakao kako je situacija sa virusom korona u Srbiji i danas bolja nego u prethodnih sedam dana.

– Imamo tri mesta gde je situavija neštpo lošija, za nijansu lošija – Pazar, Šabac i Novi Sad koji je nešto bolji, ali nije sjajan. Sve drugo, manje ili više, ali ide nešto bolje. Narednih dana ćemo to da razmatramo, narednih dana ćemo morati da donosimo važne odluke. Ako mene pitate radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije, radovao bih se pravu na rad koje bi mogli da iskoriste ugostitelji, ti vredni ljudi, ali ćemo naravno poštovati preporuke struke, jer je to praksa koju smo započeli i nećemo je menjati – istakao je predsednik.

Izvor: Srbijadanas.com