VAŽNA VEST ZA BUDUĆE MLADENCE: Evo kakve svadbe nas očekuju posle 21. juna

Foto: Pixabay

BEOGRAD – Svadbe koje bi mogle da uslede posle eventualnog popuštanja kovid mera 21. juna, možda neće biti baš onakve na kakve smo navikli, već će više ličiti na bal pod maskama i to onim zaštitnim.

Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) i Privredna komora Srbije (PKS) već su pripremili predlog kako bi sve to moglo da bude organizovano na bezbedan način, uz poštovanje protivepidemioloških mera.

Bez prvog plesa i igre uopšte, bez grljenja, ljubljenja i čestitanja, a između muzike i publike pleksiglas – tako bi u narednom periodu mogle da izgledaju svadbe u Srbiji.

Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra, za stolom ne bi smelo da sedi više od pet osoba, biće ukinut podijum za igru, a između muzičara i gostiju trebalo bi da se nalazi čak i barijera od pleksiglasa.

Po ovom predlogu, na svadbama bi izostale tradicionalne čestitke, grljenje i ljubljenje, ali i švedski sto, već bi konobari sa maskama posluživali zvanice.

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari. U okviru liste preporuka na prvo mesto stavljeno je ograničavanje direktnog kontakta i obezbeđenje sigurne distance, na drugom visok stepen higijene, dezinfekcije i korišćenja lične zaštitne opreme, a na trećem visok stepen higijene objekata u kojima se skup održava.

(Kurir.rs/Blic)