VAŽNA VEST: Menjaju se zakoni u Srbiji da bi bile uvedene ove mere

Foto: Pixabay Ilustracija

U Srbiji će se početi sa oštrijim kažnjavanjem za nepoštovanje epidemioloških mera, zbog čega će Skupština Srbije već na prvoj redovnoj sednici usvojiti izmene određenih zakona!

Tako bi se ubuduće nenošenje maski, u zatvorenim prostorima, kažnjavalo sa 5.000 dinara, ali na licu mesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj, saznaje “Blic”.

Krizni štab danas, podsetimo, potpuno neočekivano, nije doneo nijednu odluku o uvođenju novih mera u borbi protiv epidemije korona virusa, iako su juče članovi tog tela najavili da će jedna od njih svakako biti uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u našu zemlju.

Nakon razmatranja trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji Krizni štab je danas poručio da će sve dosadašnje mere u borbi protiv korona virusa morati oštrije da se primenjuju.

Mandatna kazna za nenošenje maski

Krizni štab je danas, kako saznajemo, usvojio predlog koji je razmatran na prethodnoj sednici, a o čemu je “Blic” već pisao, a to je da se izmenama zakona omogući prekršajno kažnjavanje za one koji ne nose maske.

Naime, kako smo pisalil, Skupština Srbije na prvoj sledećoj sednici treba da usvoji izmene i dopune Zakona o prekršaju, kao i dopunu Zakona o zaraznim bolestima, čime bi se kršenje mere o nošenju maski smatralo prekšajem i kažnjavalo mandatnom kaznom.

To znači da bi se one izricale ne licu mesta, ne bi bilo sudskog procesa kao što je sada, a kako saznajemo, kazna bi iznosila 5.000 dinara.

Osim toga, Krizni štab je danas poručio i da radne organizacije moraju oštrije da sprovode postojeće mere protiv epidemije korona virusa.

Izvor: Blic