VAPAJ NEMAČKOG MINISTRA! Smanjite potrošnju energije!

Gazprom je poručio da će se količina plina, koji prolazi plinovodom Severni tok 1, smanjiti na 67 miliona kubnih metara dnevno sa 167 miliona kubnih metara

Nemački ministar ekonomije pozvao je građane da smanje potrošnju energije nakon što je ruska energetska kompanija Gazprom počela znatno smanjivati količinu plina koju dostavlja najvećoj evropskoj ekonomiji. Gazprom je poručio da će se količina plina, koji prolazi plinovodom Severni tok 1, smanjiti na 67 miliona kubnih metara dnevno sa 167 miliona kubnih metara ranije ove nedelje, a kao razlog je naveo nužne popravke. Ministar ekonomije Robert Habek je u videu objavljenom na Twitteru rekao da je „sada vreme“ za uštedu na potrošnji energije.

„Svaki kilovat-sat pomaže u ovoj situaciji“, rekao je Habeck. Premda su zalihe za Nemačku sigurne uz doprinose iz drugih, skupljih izvora, „moramo biti budni“, kazao je Habeck. „Iznad svega ne smemo dopustiti da budemo podeljeni, a to je ono što (ruski predsjednik Vladimir) Putin namerava“, dodao je.

Izvor: Alo.rs