UŽIVO) NEREDI SE NE SMIRUJU, CRNA GORA NIKAD TRUSNIJE PODRUČJE: Cetinjem se ori „DOSTOJAN“

Povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, Mitropolija je organizovala dvodnevni događaj, 4. i 5. septembra, u Podgorici i na Cetinju. Juče je na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici sa početkom od 18 časova organizovan je doček poglavara SPC Porfirija. Sinoć je održana večernja služba, a zatim je organizovan kulturno-umetnički program. Danas, u nedelju 5. septembra, u Cetinjskom manastiru u 8.00 počinje Sveta arhijerejska liturgija, činom ustoličenja, koju služi i predvodi patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima naše i ostalih pomesnih crkava.

Omiljenom pesmom blaženopolivšeg mitropolita Amfilohija „Ječam žela“ sveštenici u cetinjskom manastiru čekaju mitropolita Joanikija.

Najglasniji su bili na stihovima „kad se vojska na Kosovo vrati“.

Potom se iz manastira tri puta prolomilo „Dostojan“, tako glasno da je odjekivalo gradom.

Demonstrantima na barikadama kod Cetinja, policija je poručila da im je skup neprijavljen i dala im je rok od dva minuta da se raziđu.

Demonstranti su odgovorili uvredama i psovkama.

U Podgorici je i dalje veliki broj sveštenika, koji bi trebalo da se upute ka Cetinju. U Podgorici su zabeleženi manji incidenti – nekoliko vozila velikom brzinom se zaletelo do autobusa koji bi trebalo da prevezu deo sveštenstva do manastira, da bi potom naglo kočili.

Na Cetinju je došlo do pucnjave iz automatskih pušaka.

Kako javljaju reporter Novosti u Crnoj Gori, gradom odjekuju detonacije.

Policija koristi suzavac i šok bombe.

Crnogorski mediji pišu da je na Dvorskom trgu na Cetinju policija intervenisala i razdvojila okupljene građane u više grupa.

Izvor: Srbijadanas.com