UPRAVO SAOPŠTENO: Evo kada svim nezaposkenima leže na račun 60 eura!

To je jedna od mera u okviru trećeg paketa pomoći i dodao da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

8. juna, država isplatiti „treću polovinu minimalca za privredu“
– Pored isplate od 3.000 dinara za vakcinisane, ovog meseca biće isplaćena i pomoć za nezaposlene. To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro dobiće pomoć od 60 evra – rekli su iz ministarstva finansija.

Uspešno je završena i isplata prvog dela od 30 evra pomoći, dodaje se da je tu pomoć dobilo oko 5,7 miliona građana.

Sledeća isplata od 30 evra će biti u novembru, dok će u septembru dodatnu pomoć od 50 evra dobiti penzioneri.

– Kao država pokazali smo da svoje obećanje sprovodimo u dan i u dinar, a tako smo radili i sa prvim i sa drugim i sada sa trećim paketom mera – kažu iz ministarstva finansija.

Za 3 dana više od milion prijavljenih za 3.000 dinara
Za tri dana više od milion građana, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, prijavilo se za 3.000 dinara koje je država obezbedila kao nagradu za sve koji učestvuju u zajedničkoj borbi ostvarivanja kolektivnog imuniteta, saopšeno je iz ministarstva finansija.

Prijave traju do 15. juna na sajtu Uprave za trezor ili preko kol centra, isplata će početi odmah nakon isteka roka za prijavu.

Podsećamo da pravo na 3.000 dinara ima svaki građanin Srbije stariji od 16 godina, koji se do 31. maja vakcinisao bar s jednom vakcinom.

Pravo na tu vrstu pomoći ima oko 2,5 miliona građana.

Izvor:Srbijadanas.rs