U NEVOLjI STE, MISLITE DA VAM NEMA SPASA: ČUDOTVORNA molitva PRESVETOJ BOGORODICI će vam pomoći

Preblagoslovena Vladičice, Prisnodjevo Bogorodice,

Koja si Boga Reč, Koji je iznad svake reči, rodila i blagodat Njegovu više od svih primila, Koja si more Božanstvenih darova i čudesima nepresušna reka i Koja izlivaš blagodat na sve koji sa verom pribegavaju Tebi!

Klanjajući se čudotvornoj ikoni Tvojoj, molimo Te, svemilostiva Majko čovekoljubivog Vladike:

izlij prebogatu milost Tvoju na nas i požuri da ispuniš moljenja naša koja prinosimo Tebi, Brzopomoćnice, jer utehu i spasenje svima pripremaš.

Poseti, Preblaga, sluge Tvoje blagodaću Tvojom, podaj bolnima iscelenje i savršeno zdravlje, mir uznemirenima, slobodu zarobljenima i utehu svima koji stradaju.

Izbavi, Svemilostiva svaki grad i svaku zemlju od gladi, pomora, zemljotresa, potopa, ognja i mača i svake kazne vremene i večne, materinskom smelošću Svojom odvrati gnev Božiji.

Od duševne raslabljenosti, napada strasti i grehopada oslobodi sluge Tvoje, da bi smo bez spoticanja u svakom blagočešću poživeli u ovom veku a u budućem bili udostojeni večnih blaga blagodaću i čovekoljubljem Sina Tvoga i Boga, jer Njemu dolikuje svaka slava, čast i poklonjenje sa Bespočetnim Ocem Njegovim i Presvetim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova.