U GRČKOJ KAZNE I DO 1.500 EVRA! Ukoliko se nepropisno ponašate u kolima sledi vam novčano sankcionisanje

Koga saobraćajci zateknu sa cigaretom dok su u kolima deca mlađa od 12 godina, kazniće ga drakonski

Svi koji kreću na more kolima moraju da voze oprezno i da poštuju propise, jer su saobraćajne kazne u regionu rigorozne! U tome prednjači Grčka, gde kazna za vožnju sa cigaretom dok su u kolima deca mlađa od 12 godina košta čak 1.500 evra. Za prekoračenje brzine ili telefoniranje saobraćajci će naplatiti 100 evra, a nevezivanje pojasa 350!

Saobraćajne patrole su bukvalno na svakom delu puta, javljaju naši čitaoci, i ne postoji način da izbegnete kaznu ukoliko ste napravili prekršaj.

Pored Grčke, paprene kazne za saobraćajne prekršaje su i u Hrvatskoj, nešto blaže u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj, ali i u ove tri zemlje postoje prekršaji za koje ćete morati da platite koliko i višednevni provod na moru.

Kazne u Hrvatskoj
U Hrvatskoj za brzu vožnju i nevezivanje pojasa platićete 133,4 evra, dok je najdrakonskija kazna za prolazak kroz crveno – čak 2.668,9 e!

Ništa blaži nisu ni u Crnoj Gori, gde je za nepropisno parkiranje kazna 150 evra, za prolaz kroz crveno svetlo 350 evra, dok se za vožnju pod dejstvom alkohola plaća od 200 do čak 2.000 evra, za koliko se u ovoj zemlji možete odmarati bar dve nedelje!

Izvor: Alo