TUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM NOVAKA! Obelodanili istinu o krivičnoj prijavi

Podsetimo, neki mediji preneli su da je protiv NN lica podneta prijava zbog navodnog falsifikovanja pozitivnog korona testa Novaka Đokovića.

– Obaveštavamo Vas da Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nije pokrenulo krivično gonjenje protiv Novaka Đokovića zbog bilo kakvog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, niti je protiv imenovanog podneta krivična prijava – navodi se u objavi.

Đoković je pokušao da uđe u Australiju kako bi igrao turnir na koji je pozvan, a nadležnima je dostavio traženu dokumentaciju da je preležao koronavirus i da na osnovu toga ima pravo da uz medicinsko izuzeće uđe u tu zemlju koja je nevakcinisanima zabranila ulazak.

Uprkos tome što je Đoković pred sudom Australije dokazao da je imao svu neophodnu dokumentaciju, na osnovu odluke ministra, njemu je zabranjen ulazak u tu zemlju.

Oglasio se i advokat Novaka Đokovića

– Povodom objavljivanja netačnih informacija u pojedinim medijima da je protiv Novaka Đokovica podneta krivična prijava i da se protiv njega vodi krivični postupak, želim da obavestim javnost da sam od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dobio zvanično obaveštenje da ovo javno tužilaštvo nije pokrenulo krivično gonjenje protiv Novaka Đokovića, niti je protiv njega podneta bilo kakva krivična prijava – kaže se u reagovanju, prenose mediji.

Izvor: Srbijadanas.com