TRAMP ODJAVIO ŠIPTARE, NAREDIO PRIŠTINI DA SE NE KANDIDUJE ZA UNESKO! Potvrđeno, Amerika diže ruke od Kosova!

Lažna država Kosovo odustala od kandidature za članstvo u Unesku po nalogu lidera SAD Donalda Trampa… Priština odustala i od ‘vojske Kosova’, kao i od projekta ‘velike Albanije’

Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, direktno je naredio liderima lažne države Kosovo da se ove godine ne kandiduju za članstvo u Unesku, saznaje Informer!
Tramp je albanskim političarima u Prištini, tvrde naši odlično obavešteni izvori, objasnio da nemaju podršku za članstvo u Unesku i da je potrebno da “spuste loptu”.

Američki lider je preko svojih saradnika još jednom poručio Hašimu Tačiju da odustane i od formiranja takozvane vojske Kosova, ali i od zločinačkog projekta “velike Albanije”.
Tramp je bio toliko oštar u svojim porukama, dodaju upućeni, da Priština nije imala nikakvog izbora sem da posluša naređenje!

‘Prevršili svaku meru’

Prema rečima naših izvora, američki predsednik je preko diplomatskih kanala jasno rekao da su Albanci sa Kosova “prevršili meru”.
– Prištini je upućen direktan nalog da ne podnosi kandidaturu za članstvo u Unesku, uprkos gromoglasnim najavama Albanaca da ovog puta neće izgubiti bitku protiv Srbije. Tramp je kratko i jasno rekao da kosovski Albanci nemaju dovoljnu podršku u svetu, zbog čega im je naredio i da odustanu od transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u “vojsku”, kao i od projekta “velike Albanije”. Zato iz Prištine nema više pomena o nekakvoj vojsci ili “državi Iliridi”. Fijasko u Unesku tajili su koliko su mogli, ali je informacija o neuspehu ipak došla do tamošnje javnosti… – prenosi Informerov sagovornik, visokopozicionirani zapadni diplomata.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, s druge strane nije želeo da priča o tome da li je neko naredio Prištini šta da radi, ali tvrdi da lažna država Kosovo neće nikad ući u Unesko.

Naglo snizili ton
Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacje, primećuje da su albanski političari snizili ton

– Nema pominjanja “vojske Kosova”, ali ni priča o “velikoj Albaniji” i članstva u Unesku. Ovo je logično jer su im prošli izbori, a imaju i internih problema u obezbeđivanju većine za izbor nove vlade, gde Srbi imaju značajnu ulogu. Postoje naznake da je u neutralizaciji antisrpske histerije Albanaca doprinos dala nova administracija SAD, koja radi na stabilizaciji Zapadnog Balkana. Konstruktivna pozicija je veoma važna za jačanje mira u regionu, ali i popravljanje odnosa sa SAD, što je odlučujuće za ozbiljniji ekonomski razvoj Srbije – zaključuje Miletić.

Izvor:Informer.rs/M. DOBROMIROVIĆ