TRAGEDIJA! MAJKA BACILA BEBU U REKU DAN UOČI PRVOG ROĐENDANA

Telo 11-mesečne devojčice pronađeno je u ponedeljak na brani reke Aliakmonas kod Verije u severnoj Grčkoj.

Policija je uhapsila 29-godišnju majku bebe, koja odbija da prizna da je bacila dete u ledene vode reke u novogodišnjoj noći.

Žena je, navodno, 31. decembra uzela taksi iz mesta Stavros Imatijas, sa bebom u naručju i uputili se ka mestu gde ga je bacila u vodu. Potom je otišla u Aleksandriju i odsela u hotelu, gde je provela novogodišnju noć. Čim je svanulo, vratila se u kuću u kojoj je živela sa bebom, bakom i dedom.

Kada se vratila kući bez ćerke porodica je alarmirala policiju koja je odmah pokrenula istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo .

Policija je ispitala majku koja je policajcima prvo nagovestila da je bebu ostavila u napuštenoj kući u Veriji. Međutim, vlasti tamo nisu mogle da pronađu nikakve tragove.

Policija je izvršila pritisak na majku i ona je na kraju odbacila svoje tvrdnje, rekavši da je bacila bebu u branu Aliakmonas kasno u novogodišnjoj noći.

Nakon pretresa u okolini, policija je locirala bebu i izvukla telo iz reke. Telo je preneto u bolnicu Verija, gde su lekari mogli samo da potvrde smrt deteta.

Kako prenosi lokalni medij veriotis.gr, lekari koji su pregledali telo ustanovili su da ima ujede životinja.

Naložena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Otac deteta rekao je za protothema.gr da je uprkos naporima koje je ulagao da prizna dete nakon njegovog rođenja, uvek nailazio na zid njene porodice, ali se brinuo o njemu i posećivao ga vrlo često.

Izjavio je da je šokiran zbog ubistva i ne može da veruje kako je 29-godišnja devojka donela ovu odluku.

– Od dana kada se rodila borio sam se za ovu bebu i želeo sam da je priznam. Često sam je viđao, uvek je bila u čistoj odeći i izgledala je dobro, nikad nisam mogao da zamislim da će ovo da se desi. Da je postojao znak, uradio bih drugačije – kaže on.

Majka negira zločin
Nezvanični rezultati obdukcije navodno pokazuju da je beba preminula od gušenja, a majka nastavlja da negira zločin, pokušavajući da se opravda rečima da dete nije bacila u reku, već da joj je ispalo iz ruku.

– Nisam ubila svoje dete, ne znam šta se dogodilo – rekla je na saslušanju i dodala da joj je dete palo u vodu i da nije mogla da skoči da je izvuče.

Sledećeg dana bebi bi bio rođendan i devojčica bi napunila godinu dana.

Izvor: Blic.rs