Stiže još novca za ovu grupu ljudi, evo kada se očekuje isplata

Država je spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade

Prethodna runda isplate državne pomoći mladima samo što je gotova, a najavljena je nova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom jučerašnjeg gostovanja u medijima najavio da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još 100 evra državne pomoći.

Malopre smo završili sastanak premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ja i mogu da obradujem ljude. Videćete da to nema veze sa izborima, a mogli smo da to učinimo i pre izbora. Mi ćemo krajem maja, početkom juna mladima od 16 do nepunih 30 godina dati još po 100 evra“, kazao je predsednik Srbije sinoć, prenosi Tanjug.

Istakao je da je država spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade.

Vučić je kazao da država brine o majkama i očevima, od kojih su mnogi umrli, ali treba da se vodi briga i o mladima.

-Ova isplata je način da pokažemo još brigu prema njima, ali i ukažemo da moraju da poštuju procedure kada država nešto daje. Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude, istakao je Vučić.

Penzioneri

Za par dana , 10 februara, kreće isplata državne pomoći penzionerima. Svih 1,7 miliona penzionera može da očekuje da će im leći na račune tačno 20.000 dinara, što je i najveća državna pomoć do sada.

Penzioneri su prethodne godine u četiri isplate dobili ukupno 110 evra, a sada stiže i dodatnih 170. Dva su uslova – jedan je da ste penzioner Republike Srbije, a drugi je da je pravo na penzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine. To što ste istovremeno i strani penzioner ne smeta.

– Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija – saopštili su iz PIO Fonda.

Izvor: Alo.rs