STIŽE I 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI KUĆE! Ovaj uslov je ključan

Foto: Ilustracija printscreen

“Dogovaramo poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta!

To je danas rekao ministar finansija Siniša Mali koji se sastao sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Želimo da napravimo takve kriterijume da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji. Baš zato, želimo da subvencionišemo i kupovinu stana, ali i izgradnju kuća, u iznosu najviše do 20.000 evra”, naveo je Mali.

O ovoj pomoći prvi put se javno pričalo u novembru prošle godine. TAda je predsednik Aleksandar Vučić rekao da su najvažnija mera o kojoj se razgovara stanovi i ogromna pomoć, te učešće koje će država bespovratno dati mladim parovima.

Predsednik je rekao da će to biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će biti direktna motivacija da se što pre izađe iz roditeljske kuće, kao i da će pravo svojine ići na majku.

To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20.000 evra to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, pare ćemo vezivati za majku. Smatramo da su ovo veoma važni zadaci pred nam – saopštio je tada predsednik.

Izvor: Blic.rs