SRBIJA U NEVERICI: Šarčević usred korone potrošio 3,5 miliona za telefone

Mladen Šarčević, bivši ministar prosvete i sadašnji specijalni savetnik Aleksandra Vučića, pred kraj svog mandata potrošio je na sebe, ali i na svoje saradnike 3,47 miliona dinara. Tim novcem kupio je, verovali ili ne, mobilne telefone. Da stvari bude još gore, nabavka se dogodila u jeku epidemije koronavirusa, a jedini ponuđač je bilo čačansko preduzeće “Uspon”d.o.o , čija je pretežna delatnost prodaja računara, kamera, ali ne i mobilnih telefona, javljaju mediji. Telefone je naravno platilo Ministarstvo prosvete, odnosno građani Srbije.

Naime, javnom nabavkom iz jula prošle godine, koju je potpisao upravo Šarčević, i to samo dva meseca pred svoj odlazak iz te institucije, kupljeno je ukupno 75 mobilnih telefona, od kojih tri koštaju po 132.000 dinara, njih deset po 97.800 dinara, zatim 30 telefona od po 16.920 dinara i još 32 telefona, čija je cena 49.680 dinara po komadu. Sve u svemu, tačno 2,89 miliona dinara bez PDV, odnosno 3,47 miliona dinara sa uračunatim porezom.

Šarčević je za medije odgovorio da nema ničeg spornog u kupovini mobilnih telefona, te da je uobičajno ministri i državni sekretari dobijaju bolje modele. Šarčević je u novembru postao savetnik predsednika Srbije za obrazovanje.

Izvor: Direktno.rs