Srbija pokrenula veliku diplomatsku akciju! ČETIRI DRŽAVE POVUKLE PRIZNANJE TZV. KOSOVA?!

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković obratio se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Selaković je najavio da je Beograd pokrenuo veliku diplomatsku akciju koja ima za cilj povlačenje priznanja tzv. Kosova od strane više zemalja.

– Četiri države već su povukle priznanje nezavisnosti tzv. Kosova – rekao je Selaković.

Ministar je istakao i da Srbiju očekuju teški pritisci na spoljnopolitičkom planu.

On je naveo da je vlada SAD svojim saopštenjem povodom zahteva tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope jasno stavila do znanja da Vašintongski sporazum i dalje smatraju važnim.

– Predajom ovog formalnog zahteva za prijem u Savet Evrope Priština je pokazala da ne poštuje postignuti sporazum, kao ni stav države koja je bila domaćin, i koja je i sama učestvovala u njemu. Na takav način Priština je jasno pokazala da nema nameru da do bilo kakvog rešenja dolazi dijalogom već se, po ko zna koji put, odlučila na unilateralni pristup – kaže Selaković.

Ministar je naveo da je Srbija došla do zabrinjavajućih informacija zbog kojih je donela odluku da se krene u kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti tzv. Kosova.

– Došli smo do informacija da najmanje dve velike države rade na logističkoj podržšci Prištini za dobijanje novih priznanja, ali i u kampanji za povlačenje priznanja – rekao je on i dodao da su četiri države diplomatskim notama povukle priznanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: Alo.rs