SPREMA SE NOVA VELIKA BLOKADA: Cela Srbija će da stane u subotu?!

INTERVJU Savo Manojlović

Za NOVU RS odgovarao je na pitanja Savo Manojlović

S obzirom da je reč o nedozvoljenim protestima, da li očekujete da ćete biti uhapšeni? Jeste li spremni na to?

Sperman sam da snosim sve posledice. Ništa nije tako veliko kao ideja da smo svi mi sprečili otimanje države od njenih građana i pretvaranje Srbije u kolonijalno pleme, gde neko pravi dilove sa poglavicom. Srbija koja izlazi na barikade nije Srbija Zorane Mihajlović. Ovo je Srbija profesora Đurića koji je na ponudu da potpiše proglas podrške nacistima u okupaciji, rekao: „Kolega, lako je vama, vi svirate u diple, ja predajem etiku“. E pa na ovim blokadama cela Srbija diže čas etike!

Za sledeću subotu najavljen je novi protest. Kakav je plan? Da li će se razlikovati od subotnjeg?

Pozivamo celu Srbiju da uđe u automobile izađe na auto i magistralne putove u grupama od 5 do 20 autobila. U 14h neka svi što opreznije stanu i naprave blokadu od sat vremena. Ako nekoga od nas uhapse, neka građani nastave da sprovode ovaj plan. Ako budem izašao i pozvao na odustajanje od ovog plana, a uslovi nisu ispunjeni, neka me građani ne slušaju.

Videli smo i pojedine predstavnike opozicije na protestima. Očekujete li da naredne subote opozicione stranke uzmu još aktivnije učešće?

Ja ne mislim da su oni bili na ovim protestima, predstavnici stranaka. Ovo jeste političko pitanje koje prevazilazi stranačke razlike i obelažja. Ovo je pitanje opstanka. Imamo dve opcije jedna je aerodrom Nikola Tesla i karta u jednom pravcu. Druga je borba za civilizovanu Srbiju, koja je moguća samo ako se ispune tri uslova: 1. povlačenje Zakona o eksproprijaciji, 2. Izmene Zakona o referendumu. 3. Oslobađanje svih uhapšenih.

Izvor: nova.rs