SNEŽNA VEJAVICA SE OBRUŠILA NA SRBIJU: Do nekih mesta samo terenskim vozilima

Celo područje Zlatiborskog orkuga noćas je zahvatila snežna vejavica, pa u višim delovima ovog dela Srbije ima i do 30 centimetara snega.

Svi putevi su prohodni, s tim što na pojedinima magistralnim pravcima ima nekoliko centimetara snega zbog čega je preko Zlatibora i Kadinjače na snazi obustava saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom.

Tornik, najviši vrh Zlatibora osvanuo je jutros pod 30 centimetara snega koji i dalje pada ali manjim intenzitetom nego noćas.

U samom centru turističkog naselja najposećenije planine palo je 20 centimetara snega, a sve ekipe zimskog održavanja KJP “Zlatibor” iz Čajetine noćas u dva sata su bile na terenu i do jutros pročistile puteve.

Otprilike je ista debljina snežnog porkivača je i na Tari i Zlataru. U novovaroškom kraju, gde se pojedinim seoskim putevima trenutno može samo terenskim vozilima, jutros je izmereno minus pet stepeni, s tim što osećaj hladnoće pojačava severni vetar. Zavejana su i sela na Jabuci iznad Prijepolja.

Pet u minusu bilo je i na Pešterskoj visoravni gde je palo 10-15 centimetara snega. Pod petnaestak centimetara snega osvanuli su i viši delovi Užica i centar Bajine Bašte.

Izvor: Srbijadanas.com/Foto: Printscreen Ilustracija