SKANDAL U METOHIJI: Kamenje na srpske rukometaše! Navijači u Peći veličali „Veliku Albaniju“

Rukometaši Borca iz Banjaluke doživeli velike neprijatnosti u meču na Kosovu i Metohiji, koji je igran u okviru EHF kupa. Besa je u Peći na kraju u krajnje neprijateljskoj atmosferi savladala Borac sa 29:22 i plasirala se u dalji tok takmičenja. U prvom meču glavnom gradu Srpske bilo je 28:25 za Banjalučane.

Sa tribina na meču odigranom u Metohiji su se čule pesme OVK, kao i brojne uvrede na račun srpske države i građana naše zemlje. Dok je veliki broj prisutnih nosilo majice sa motivima zastave velike Albanije.

– Jedan od igrača je psovao majku našim igračima… Jednostavno, atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti – poručeno je iz Borca.

Kamenovan autobus
Neprijatnosti je bilo i pre meča.

– Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbedili, a kada smo stigli pred dvoranu kamenica je pogodila prozor kod koga je sedeo Aleksandar Milićević – naveli su iz Borca.

Izvor: Srbijadanas.com/Foto: Youtube printscreen/RTV Dukagjini