Skandal na otvaranju deonice puta! Policija sprečila građane da pitaju Anu Brnabić o oduzetoj zemlji za autoput

Policija je danas sprečila nekoliko desetina građana da postave pitanje premijerki Ani Brnabić kad će im biti plaćena eksproprisana zemlja za izgradnju autoputa Preljina Požega, kaže za portal Nova.rs Bratislav Simović iz neformalnog udruženja „Ne damo đedovinu“.

„Oni su nas okružili, mi smo zahtevali da bar tri predstavnika upute pitanja predsednici Vlade, ali ni to nisu prihvatili. Mi smo na parkingu restorana“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, tu je mnogo oštećenih, a niko ih nije udostojio razgovora.

„Ja sam invalid i bio sam u sudu nebrojeno puta. Već tri godine redovno dolazim na ročišta, iznose me sa kolicima u sud, a gospoda iz Gradske uprave Čačak se ne pojavljuju. Vade se na koronavirus, pa navodno nisu uredno pozvani“, kaže Radoš Bojović.

Njemu je oduzeta, odnosno eksproprisana parcela površine jedan hektar.

„Takođe, nadležni iz lokalne samouprave ne dostavljaju informacije o lokacijama čime se ročišta odlažu u nedogled“, ogorčeno je zaključio naš sagovornik.

Građani su pitali zašto policija štiti vlast od svojih građana navodeći da među njima nije nijedan kriminalac, niti jedna jedina osoba koja bi ugrozila bezbednost premijerke Ane Brnabić.

Izvor: Nova.rs