RUSIJA TRAŽI HITAN SASTANAK SB UN! Zaharova grmi – ovo je razlog!

Foto: Ilustracija

Rusija se nada da će danas održati hitan sastanak Saveta bezbednosti UN. Naime, oni tvrde da iza zahteva za pregovore stoji „provokacija ukrajinskih radikala u Buči“.

Dmitrij Poljanski, zamenik ruskog predsednika Saveta bezbednosti UN, napisao je u nedelju na Tviteru:

– U svetlu gnusne provokacije ukrajinskih radikala u Buči, Rusija je zatražila sastanak Saveta bezbednosti UN u ponedeljak, 4. aprila.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je dodala da bi se razgovaralo o Kijevu. pokušaji obustave mirovnih pregovora i eskalacije nasilja „provokacijom“ u Buči. Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su snimke mrtvih civila u ukrajinskom gradu Buči „naručile“ Sjedinjene Države kao deo zavere da se okrivi Rusija.

„Ko su majstori provokacija? Naravno, Sjedinjene Države i NATO“, rekla je portparolka ministarstva Marija Zaharova u intervjuu na državnoj televiziji kasno u nedelju.

Zaharova je rekla da neposredni protesti Zapada zbog slika mrtvih civila ukazuju na to da je ta priča deo plana da se naruši reputacija Rusije. „U ovom slučaju, čini mi se da činjenica da su ove izjave (o Rusiji) date u prvim minutima nakon što su se pojavili ovi materijali ne ostavlja nikakvu sumnju ko je ’naručio’ ovu priču. Zaharova nije ponudila nikakve dokaze u prilog ovim tvrdnjama.

Izvor: Srbijadanas.com