PUTIN ZAGRMEO KAO NIKADA! Očitao lekciju Dzjubi!

Napadač Zenita pre dve godine ispaštao zbog snimka na kom masturbira. Ucenjivali ga za pet miliona dolara, izbačen iz reprezentacije, a o svemu tome govorio i predsednik Rusije.

Kao bomba u srpskoj sportskoj javnosti, odjeknula je vest koju su lansirali ruski mediji, navodeći izjavu generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, koji je najavio da će crveno-beli pokušati u svoje redove da dovedu Artjoma Dzjubu (33). Iskusni napadač Zenita imao bi sportskih motiva da se preseli u Beograd jer Rusima naredne godine neće biti dozvoljeno da igraju u UEFA takmičenjima.

Interesantno je da je Dzjuba pre dve godine bio u centru skandala u domovini jer je isplivao snimak na kom masturbira. Postao je tako najpoznatiji „drkadžija“ u Evropi, nakratko je izbačen iz reprezentacije, a o čitavom slučaju govorio je i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, koji je rekao da se nada da će Dzjuba iz svega izvući pouke.

LIČNA STVAR
– Ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju profesionalnim sportistima. Pustimo ga na miru, to je lična stvar, a mi, kao društvo, u to ne bi trebalo da se mešamo. S druge strane, on je javna ličnost i bilo je neizbežno da se nađe u centru pažnje. Za njega i ostale javne ličnosti ovo je dobra lekcija – rekao je tada Putin.

A sam Dzjuba poručio je da je, poput većine ljudi na svetu, običan smrtnik i grešnik.

– Nisam savršen, kao i svi drugi. Pravim greške. Svi smo grešnici, nažalost. Mogu samo da krivim sebe. Mnogi su se okrenuli protiv mene, ali hvala svim navijačima koji me podržavaju – rekao je Artjom.

Ispostavilo se da je Rus bio žrtva ucene jer su mu tražili pet miliona dolara da ne objave snimak njegovog onanisanja. Dzjuba se kasnije na proslavi titule pojavio u kostimu Dedpula.

– Dedpul je regeneracija. To sam ja. Ovaj kostim imam godinama i sada sam mogao da dozvolim sebi da ga obučem. Kod prve titule nije bilo vremena, kod druge se nisam usudio da ga nosim, sada je bilo pravo vreme – objasnio je golgeter.

SMRTNI GREH
Kad je počeo rat u Ukrajini, ruski mediji objavili su da Dzjuba neće igrati za nacionalni tim zbog ukrajinskih korena i jer ne podržava invaziju. On je to demantovao.

– Ne izostajem iz političkih razloga. Reč je o porodičnoj stvari, ali ne želim da ulazim u detalje – objasnio je Dzjuba.

Treba napomenuti da je Dzjuba 2015. počinio „smrtni greh“ i prešao iz Spartaka iz Moskve, u kom je ponikao, u redove omraženog rivala Zenita. Rivalstvo ova dva kluba slično je odnosu Crvene zvezde i Partizana u Srbiji.

Izvor:republika.rs/ Foto:Printscreen