Protest u Šapcu: „Pustite Crnog iz pritvora ili ćemo svi na ulicu“

Građanski protest organizovan je večeras i u Šapcu, gde su se građani okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog jučerašnjih incidenata na ekološkom protestu, ali i zbog hapšenja Šapčanina Dragana Milovanovića Crnog koji je pokušao da zaustavi bager koji se zaleteo na okupljene demonstrante dok su blokirali most. Zasad sve protiče mirno, primetno je i odsustvo policije, bar uniformisane.

Iako je danas bilo predviđeno da se u Beogradu održi zajednički protest, lokalni aktivisti tvrde da je skup morao i u njihovom gradu da se održi „jer je juče pala krv“.

20.12. Sve više okupljenih, kiša nije rasterala demonstrante.

20.07. – Predsednik DS Zoran Lutovac stigao u Šabac

20.05. Srđan Milivojević iz Kruševca podržao je Šapčane u njihovoj borbi protiv, kako je rekao, policijske mafije Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

„Vučiću, predozirao si se od vlasti, kao tvoji botovi onog paradajza s Jovanjice. Moji pradedovi, i vaši pradedovi održali su referndum pre 100 godina na Ceru i Kolubari. Ne damo Srbiju, Gotov si Vučić“, rekao je Miliviojević.

19.55. Govorio Dušan Tufegdžić

„Šabac je večeras tužan grad zbog krvi koja je pala. ljudi su mirno protestovali kada se policija povukla i prepustila ih naprednjačkim batinašima koji su ih tukli motkama, bejkzbol palicama i čekićima. Pohapšeni su traktoristi i čiovek koji se branio dok su ga šutirali sa bagera. njemu je odrteđeno zadržavanje od 48 sati, ako ga ne puste, ceo šabac će biti na ulicama. Nećemo se predati. Budimo mirni jer mi nismo naprednjački batinaši.

19.50. U Šapcu su večeras i članovi Stranke slobode i pravde, među kojima je i Borko Stefanović.

19.35. Među okupljenima je i profesorka Biološkog fakulteta i članice Skupštine slobodne Srbije dr Biljana Stojković.

19.30. Bez policije i incidenata

Kako javlja reporter Nova.rs, na skupu u Šapcu večeras nema policije, bar ne uniformisane. Zasad nije bilo nikakvih incidenata.

19.25. Okupljanje u toku

Izvor: Nova