Prošlo je 30 sati od nestanka novinara: Upalili i helikopter, a ovo je epilog!

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je poslednji put viđen u sredu između devet i deset sati uveče, još nije pronađen. Poslednji Cvetkovićev trag je njegov automobil “polo” koji su meštani pronašli u Beogradskoj ulici sa upaljenim svetlima i širom otvorenim vratima te večeri oko 22.30 sati.

Kako je automobil u istom stanju zatečen i rano ujutru sledećeg dana, meštani Bele Crkve pozvali su policiju.

Informaciju o nestanku novinara prvi je na društvenim mrežama u četvrtak pre podne objavio političar Nenad Čanak. On je napisao da je “pronađen automobil novinara koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila”.

Informaciju o pronađenom automobilu potvrdio je ubrzo nakon toga i MUP, obavešteno je nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Cvetkovićem.

U Belu Crkvu uputio se veliki broj pripadnika žandarmerije, ronioci i psi tragači.

Predsednik Srbije rekao je da su “svi resursi MUP i BIA u Beloj Crkvi” i da istražuju nestanak novinara.

Helikopteri su juče tokom celog dana nadletali Belu Crkvu u potrazi za Cvetkovićem. Psi tragači su njušili automobil i grad u potrazi za bilo kojim tragom koji bi otkrio šta se dogodilo novinaru i gde je sad. Ulica u kojoj je pronađen Cvetkovićev automobil bila je zatvorena i u njoj je bio jako veliki broj policajaca i uviđajnih ekipa koji su detaljno pregledali svaki milimetar ulice ne bi li pronašli neki trag koji bi vodio ka razrešenju misterioznog nestanka novinara.

U isto vreme, ronioci su pretraživali jezero i kanal Dunav-Tisa-Dunav…

Meštani su ispričali da su Cvetkovića tokom celog dana prekjuče viđali kako po gradu snima poplave koje su pogodile taj grad i okolna naselja nakon velikog nevremena.

Pojedini su tvrdili i da su kraj Cvetkovićevog otvorenog automobila videli tragove krvi i kutiju, međutim MUP Srbije je ove navode sinoć demantovao.

– Te informacije nisu tačne – saopšteno je noćas iz MUP-a.

U saopštenju je naglašeno da pripadnici MUP-a nastavljaju intenzivnu potragu i rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja u koji je uključeno više različitih organizacionih jedinica MUP-a.

U saopštenju MUP-a se podseća da je u Belu Crkvu iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Cvetkovićeva majka Dragica kratko je rekla da je njen sin prekjuče uveče izašao iz kuće i više se nije vratio.

Ona je dodala da koliko zna njenom sinu niko nije pretio, da je bio posvećen novinarskom poslu, ali da sa roditeljima o poslu gotovo nikada nije pričao. Ona je dodala i da njen sin nije pio, ni pušio i da ne zna šta je moglo da mu se desi.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen Facebook/Twitter)