Proširena lista građana koji će dobiti novac od države

Lista građana koji će dobiti pomoć od države u iznosu od 10.000 dinara je proširena i na zaposlene u ustanovama socijalne zaštite koje su u sistemu kovid 19

Ovu informaciju potvrdila je ministarska za rad, zapošljavanje i socijalno staranje Darija Kisić Tepavčević.

– Jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara dobiće zaposleni u ustanovama socijalne zaštite koje su u sistemu kovid 19 – rekla je Kisić Tepavčević.

Podsetimo, prethodno je ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

– Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta. Samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000 – kazao je ministar.

Siniša Mali je rekao da će novac dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

Izvor: Alo