PRIŠTINA POGAZILA JOŠ JEDAN SPORAZUM! Vučić objavio loše vesti

Nema povlačenja, nema predaje biće borba. Bela kuća će sve da uradi da mi priznamo nezavisnot tzv. Kosova, a naše je da čuvamo svoju zemlju, rekao je Vučić.

– Želim da vas obavestim da je pre pet minuta Donika Gervala podnela zvaničan zahtev za ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope i time je priština pokazala da je srušila još jedan sporazum, Vašingtonski. Brutalno su ga pogazili. Na nama je da ne uđemo u mržnju sukoba, već da na racionalan način pružimo odgovor. Sutra je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost – rekao je Vučić.

– Nema povlačenja, nema predaje biće borba. Bela kuća će sve da uradi da mi priznamo nezavisnot tzv. Kosova, a naše je da čuvamo svoju zemlju.

– Njima ne vredi previše ako ne dobiju od Beograda i Srbije zeleno svetlo. Ovim su nam oni koji su govorili o međunarodnom pravu pokršili sve, a ovo ima dodatni efekat na same odnose i u regionu i dodatno pravi probleme. Kome je ovo potrebno, i ko ih je na to nagovorio, to je već sada drugo pitanje. Moramo da budemo dovoljno čvrsti, snažni, ali i uporni u zašđtiti onoga što je naše. Ja sada imam jedno jkontra pitanje za sve one koji podržavaju ovakav akt. Zašto nas zovete u pregovore o bilo čemu, ako imate Briselski sporazum koji su oni pogazili, ako imate Vašingtonski sporazum, oni su ga pogazili. Zašto nas uopšte pozivate, da bismo priznali Kosovo, e pa nećemo.

Izvor: Srbijadanas.com