PRESDENIK SRBIJE POSLAO HITNU PORUKU MOSKVI! Vučić se oglasio odmah nakon obraćanja Peskova o gasu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas portparolu Kremlja Dmitriju Peksovu na rečima da će zabrinutost Srbije zbog jučerašnje odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, biti prioritet za Rusiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji svečanog otkrivanja spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću u Kruševcu i tim povodom odgovarao je na pitanje medija.

On se dotakao i izjave Dimitrija Peskova da će zabrinutost Srbije oko gasa biti prioritet za Rusiju.

– Mi smo nekada i kada smo uzimali dolar, uzimali smo da hedžujemo, ne da bismo menjali evre u dolare i da gubimo novac na razlici. Možete da mislite kako bi to izgledalo sa rubljom, posebno kada imate u ovom trenutku nestabilnu valutu što vam predstavlja ne mali problem – rekao je Vučić.

– Hvala Peskovu na brizi i nadamo se de ćemo i taj problem uspeti da rešimo – zaključio je on.

Podsetimo, Peskov je naveo da će se problem sa snabdevanjem Srbije gasom rešiti.

– To je problem koji treba rešiti. Naravno, zabrinutosti Srbije biće za nas primarna i prioritet – rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju gledaju na Vučićeve izjave.

Sa druge strane, on je istakao da će Bugarska morati da plaća u rubljama, budući da je „isptupila sa neprijateljskom koracima prema Ruskoj federaciji“.

Izvor: Srbijadanas.com