Vučić pokazao kako se brani Srbija i poručio Šolcu: Vi radite svoj posao, a mi ćemo svoj

Sve što nismo mogli ni da sanjamo pre 10, 12 ili 15 godina, danas smo videli na konferenciji za novinare predsednika Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca

Predsednik je, pred novinarima, pred čitavom svetskom javnošću, svima pokazao kako se bori za svoju zemlju i narod.

– Koliko vi volite i branite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo i branimo teritorijalni integritet Srbije – rekao je Vučić i kancelaru Šolcu i čitavom Zapadu.

Niko i ne pokušava da sakrije, nemački lider je danas u Beogradu oštro i direktno tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji i da prizna lažnu državu Kosovo.

Kao odgovor, od našeg predsednika dobio je detaljno objašnjenje naše pozicije, upoznat je sa činjenicom da je Srbija maltene jedina zemlja u Evropi koja od početka do kraja poštuje sve principe međunarodnog javnog prava. Evropska unija i Nemačka imaju svoje interese i svoju politiku. Ali, ima ih i Srbija. I interese, i svoju nezavisnu, suverenu politiku.

Ko je danas želeo da čuje i razume, čuo je i shvatio je. Ko nije, njemu je džaba pričati.

Taman kao i onim novinarima koji su na konferenciji za novinare pitali: „A šta ćemo da radimo Srbiji ako danas ne uvede sankcije, ako odmah ne prizna Kosovo?“

A šta biste vi to, gospodo novinari, hteli da nam radite? Da nećete opet da nam uvodite sankcije? Da nećete, može biti, da nas bombardujete kao 1999. godine?!

Izvor: Srbijadanas.com