Poznati političar i narodni poslanik iza rešetaka zbog milionskih malverzacija

Poznati političar i privrednik Ljubivoje Slavković (69) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

On i njegov kolega Lj.S. (69) se terete da su preduzeće “Blok signal” oštetili za 2.656.482 dinara jer su prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD “Blok signal”.

– Sumnja se da je Lj.S. poklonio automobil marke “škoda” I.S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.680 dinara dok je I.S. njemu poklonio “mazdu” i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara – naveo je MUP.

Ljubivoje Slavković je godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima a bio je i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi “Pčelica”, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP “Toplana” 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor “Blok signala DOO” koje je ubrzo otišlo u stečaj. Isključen je iz SNS 2014.

Godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD “Jugoistok”.

Izvor: Alo.rs