Potresna ispovest sestre ubijenog Milana iz Filadelfije, na radiju čula da joj je brat likvidiran nasred ulice

“Bio je najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno…”, rekla je sestra Milana Lončara, mladića srpskog porekla koji je u sredu veče ubijen u Filadefiji dok je šetao psa.

Kako je rekla, Milan je uvek bio nasmejan i ljubazan.

– Bio je nesebičan i uvek nasmejan… Tako harizmatičan i ljubazan – rekla je njegova sestra Jelena Lončar (27), koja je živela samo nekoliko ulica od svog brata koji je brutalno ubijen nasred ulice.

Kako je ispričala za lokalne medije, vest da joj je brat ubijen čula je na radiju.

– Moja cimerka je odmah otišla na lice mesta. Opisala je policiji kako Milan izgleda i pitala da li je ranjeni mladić imao malog psa. Kada su joj rekli da jeste, shvatila je da je Milan ranjen – priča Jelena.

Milan Lončar (25) upucan je u sredu u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju.

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako mu jedan muškarac prislanja pištolj na grudi, dok je drugi hodao iza žrtve i posezao mu za džepove. Nedugo zatim, ispaljen je jedan hitac i muškarci su potom pobegli.

Lončar je upucan u grudi i preminuo je pola sata kasnije u Univerzitetskoj bolnici.

Na mestu pogibije pronađen je njegov mobilni telefon i ključevi, dok mu je novčanik ostao u kući.

– Ne znam da li je on bio meta ili su hteli da ga opljačkaju – priča Jelena i dodaje:

– Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem…

Njih dvoje su, kako kaže, odrasli u Vejnu, a Milan je 2019. godine diplomirao na “Templu”, nakon čega se zaposlio u kompaniji za građevinski menadžment.

– Naš koledž tuguje za životom koji je prekinut na tako besmislen način – izjavio je dekan fakulteta na kome je Milan dipomirao.

Njihova majka, Ejmi Lončar, kaže da je nakon ove tragedije “uništena”.

– Tek je započeo život. Bio je zaposlen oko godinu dana, a devojka je uskoro trebalo da se doseli kod njega – kaže ona.

Ujak žrtve, Nikola Lončar gledao je sutradan krvave mrlje na trotoaru, ukazujući na to gde je očigledno pronađena čaura. Neko je u blizini stavio upaljenu sveću.

– Bio je vrlo ljubazan. Mislim da se nikada ne bi borio ni sa kim – rekao je on.

Izvor: Blic