Posle Hrvatske na UDARU još dve zemlje

Nekoliko zemljotresa u toku današnjeg dana iznenadile su i stanovnike Grčke i Turske

Nakon što je region uzdrman potresima koji su se događali u Hrvatskoj proteklih dana, izazvavši velike materijalne štete i veliku tragediju, današnji dan je enigma za čitav Balkan i šire.

Naime, u toku dana, više manjih potresa desila su se u Hrvatskoj, ali ovog puta Grčka i Turska nisu bile izbegnute. Zemljotresi slabije jačine osetili su se u Turskoj dok je potres od 3,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio večeras Grčku.

Još uvek nema informacija o ovom slučaju.

Tursku je, kako navodi sajt EMSC, pogodio zemljotres od 2,7 stepeni Rihterove skale, a kako se takođe navodi, potres se osetio na zapadu.

Kako javljaju i mediji u Turskoj, jak potres osetio se i u prestonici, Ankari, a jačina zemljotresa večeras, bila je 4,5 stepeni po Rihterovoj skali.

Ukoliko dođe do zemljotresa, slabijeg ili jačeg, imamo vrlo malo vremena da se pripremimo na to. Kako će se izbeći zemljotres, zavisi od sreće koja nas u tom trenutku posluži.

Gde god da se nalazite najbitnije je da znate četiri stvari: bez panike, ne pokušavajte da bežite, spustite se na pod, sklupčajte se i zaštite glavu, ali i budite spremni da može uslediti još jači zemljotres.

Opasnosti

U toku i posle zemljotresa opasnost vreba od aparata, nameštaja, gasova, instalacija, hemijskih sredstava.

Izvor: Srbijadanas.com